Привіт: Гість

Avatar

Новини в мережі

Статистика

Зареєстровано:

Всього: 54
Нових сьогодні: 0

З них:

Адміністраторів: 2
Модераторів форуму: 2
Тусовщиків: 9
Тусовщиків-новачків: 2
Звичайних юзерів: 35

З них:

Хлопців: 31
Дівчат: 21

Сьогодні були:

Статистика сайту:

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нові користувачі

Наші партнери
Всі партнери

Янів Івано Франкове

Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter

каталог сайтів

Харьковский Портал

МОЯ газета

Львівський каталог сайтів

Lemky.com

a d d . i n . U A

Украина-Сегодня: Каталог сайтов

WareZ|Games|Wallpapers|Design|Mobiles|Clips

Дошка безкоштовних оголошень України,Каталог сайтів,Каталог фірм,організацій та підприємств,Форум,Новини

Головна » Файли » Новини » Цікаве

Українець Седнєв шокує бiатлонний свiт (фото)
11.12.2010, 12:17

Українець Сергій Седнєв втретє в кар’єрі піднявся на кубковий п’єдестал. Глухівець став другим у спринтерській гонці на етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені.

«Раз – випадок, два рази – збіг, три – закономірність». Адже так звучить народна мудрість? 27-річний Сергій Седнєв з Глухова Сумської області втретє увійшов в когорту призерів етапу Кубка світу. І втретє існують певні нюанси. Мовляв, так склалися обставини. Дійсно, елемент щастя у Сергієвому сріблі є. Бо він стартував раніше основних претендентів на перемогу, тоді, коли траса була ще не надто розбитою, а снігопад не таким сильним. Втім, по-перше, наданим шансом треба скористатися. Седнєв же стартував 31-м. Перед ним на дистанцію пішли олімпійські чемпіони Венсан Жей з Франції та росіянин Євгеній Устюгов, титуловані земляки останнього Іван Черезов та Максим Чудов, німець Андрес Бірнбахер, норвежець Александр Ос.

Та й що таке «вдалий стартовий номер»? Іноді він дає нагоду побороти природну стихію. Втім, в будь-якому випадку, все залежить від самого спортсмена. Приміром, Андрій Дериземля під час олімпійського спринту в Ванкувері мав набагато більш привілейоване становище, ніж зараз Седнєв. Але два промахи при стрільбі стоячи знівелювали медальні перспективи найсильнішого українського біатлоніста того часу.

До слова, вперше призером етапу Кубка світу Седнєв став наприкінці 2007-го в словенській Поклюці. Тоді визнані лідери стріляли катастрофічно. А хвилина штрафу за неточність в індивідуальній гонці має надзвичайну вагу. Як наслідок, на фініші за перемогу боролися двоє українців – друзі у житті Олег Бережний та Сергій Седнєв. Швидшим виявився Сергій. Те третє місце визнали сенсаційним.

Не переоцінювали успіху Седнєва й цьогоріч, коли у січні в італійській Антерсельві Сергій здобув першу в своїй кар’єрі кубкову перемогу. Також в індивідуальній. Віддаючи належне перспективному українцеві, спеціалісти сприйняли його успіх стримано. Мовляв, на останньому передолімпійському кубковому етапі не стартувала ціла когорта провідних біатлоністів – норвежці Оле-Ейнар Бйорндален і Еміль-Егле Свендсен, австрійці Кристоф Зуманн і Домінік Ландентінґер, росіяни Євгеній Устюгов і Іван Черезов, німець Міхаель Грайс тощо. Втім, Седнєв здобув перемогу найперше тому, що ідеально стріляв. При важких погодних умовах він був одним з двох, хто відзначився чистою стрільбою на всіх чотирьох вогневих рубежах. Крім Сергія, чотири «нулі» тоді записав до свого активу лише чех Петер Докль.

…На першому етапі Кубка світу-2010/11 у шведському Остерсунді Седнєв виглядав непогано. Як і вся українська команда. Сергій показував добрі швидкісні показники, а нестабільність на вогневих рубежах пояснювалася поступовим входженням в сезон. В індивідуальній гонці Седнєв промахнувся два рази і посів 14-те місце. Ті ж два «махи» при стрільбі стоячи в спринті «вартували» дорожче – 28-ма позиція. З неї Сергій і стартував у гонці переслідування. Там вихованець Олександра Москаленка стріляв бездоганно і піднявся в підсумку на дев’яте місце.

Взагалі, нинішній спринт в Гохфільцені, яким відкривався другий кубковий етап, цілком міг бути українським. Втім, у спорті «але» і «якби» не враховуються. Вийшло так, що на другу стрільбу Андрій Дериземля, котрий стартував 51-м, зайшов з солідною перевагою над лідером – Сергієм Седнєвим. Теоретично Андрій міг дозволити собі навіть один промах, бо ходом він виглядав краще, ніж Седнєв, котрий у «стійці» теж промахнувся один раз. Втім, якраз у той момент снігопад разом з поривами вітру набували максимальних розмірів. Андрій не впорався зі стихією і промахнувся п’ять разів з п’яти. До фінішу Дериземля так і не доїхав…

А ось Седнєв перетнув стрічку з першим часом і очікував на відповідь решти суперників. Найцікавіше спершу виглядав француз Алексіс Бьоф, котрий, як і українець, допустив лише один промах, а ходом трохи переважав Сергія. Здавалося, ця перевага на фініші виявиться вирішальною. Але на одному з останніх віражів з Бьофом сталося те ж нещастя, що й із Бйорндаленом під час спринтерської гонки на першому кубковому етапі в Остерсунді. Француз впав, поки піднявся, втратив кілька секунд, а потім так і не зумів увійти в оптимальний біговий темп. Як наслідок, майже п’ять секунд програшу на фініші.

Тим часом, закривши всі мішені, про чемпіонські амбіції заявив молодий норвежець Тарьєй Бо, котрий стартував 61-м. Стрільбу стоячи скандинав проводив дуже прискіпливо, ретельно вицілюючи між лапатим снігом кожне «яблучко». Як виявилося, втративши трохи часу на вогневому рубежі, швидкий Бо не загубив свого на дистанції. В підсумку він виграв у Седнєва 27,5 секунди.

На дистанції залишалися два основних фаворити – Бйорндален і Свендсен, котрі ділили між собою перше-друге місця в усіх трьох гонках шведського етапу. Бйорндален не вражав вже на розбігу: перша відсічка показала, що по в’язкому сніговому покриві Оле-Ейнар йде дуже важко. Не виключено, сервісери підібрали йому неоптимальне змащення. Свендсен виглядав швидшим, але він одного разу промахнувся при стрільбі лежачи. Бйорндален стріляв чисто і завдяки цьому був трохи попереду головного суперника. Визначальною вийшла стрільба стоячи. Обидва могутніх норвежці допустили по промаху. З їх швидкістю то ще була не катастрофа, але катастрофою були ті умови, в яких лідерам довелося закінчувати гонку. По в’язкому снігу надшвидкості не продемонструєш. Бйорндален й став жертвою цих обставин. Свендсен, у якого лижі очевидно були готові краще, зробив все, що міг. Він ледь не застрибнув на п’єдестал, програвши Бьофу всього півсекунди. Позиції Седнєва ж залишалися недоторканими…

Кубок світу-2010/11. Другий етап

10 грудня. Гохфільцен (Австрія)

1. Тарьєй Бо (Норвегія) – 28.17,6 (0+0)

2. Сергій Седнєв (УКРАЇНА) - +27,5 (0+1)

3. Алексіс Бьоф (Франція) - +33,3 (0+1)

4. Еміл-Егле Свендсен (Норвегія) - +33,8 (1+1)

5. Домінік Ландентінґер (Австрія) - +41,8 (0+1)

6. Сімон Едер (Австрія) - +44,2 (0+0)

7. Лукас Гоффер (Італія) - +44,4 (1+1)

8. Іван Черезов (Росія) - +50,8 (1+0)

9. Єгеній Устюґов (Росія) - +53,1 (0+1)

10. Оле-Ейнар Бйорндален (Норвегія) - +55,4 (0+1)



24. Сергій Семенов (УКРАЇНА) - +1.38,0 (1+0)

37. Олександр Батюк (УКРАЇНА) - +2.02,6 (2+1)

49. Роман Прима (УКРАЇНА) - +2.25,4 (1+1)

Андрій Дериземля (УКРАЇНА) – (0+5) не фінішував

Джерело: Іван Вербицький, «СПОРТглавред»


Ми допомогли Вам Знайти файл, а Ви допоможіть нам переходом по одному з наведених посилань

Категорія: Цікаве | Додав: zmej-gorunuch | Теги: шокує, Седнєв, (фото), свiт, Українець, бiатлонний
Переглядів: 14681 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ви можете залишити свій коментар


Імя *:
Email:
WWW:
Код *:

Форма входу

Долучитись до чату

Допомога


Сміємось

Допомога сайту

Натисніть будь ласка на один з лінків


Реклама

Фотостудія Дмитра Падучака



Топ коментаторів
Natka
Репутація: 5
Стать: Діваха
Коментарів: 178
zmej-gorunuch
Репутація: 4
Стать: Хлоп
Коментарів: 92
Олександра
Репутація: 4
Стать: Діваха
Коментарів: 67
KALUNA
Репутація: 2
Стать: Хлоп
Коментарів: 46
if-masja
Репутація: 1
Стать: Діваха
Коментарів: 15

Copyright zmej-gorunuch © 2024